Entrevista amb la directora de l'escola

Quin és el propòsit del reportatge de fotografia de stock a l’escola?

Estem organitzant un reportatge de fotografia a l’escola Pompeu Fabra de Salt, amb l’objectiu d’obtenir fotografies de gran qualitat per a ús comercial. Aquestes imatges seran utilitzades en plataformes de stock, que són bancs d’imatges (Shutterstock, 123RF, iStock, Freepik, etc.), per tal de ser adquirides per empreses i professionals de l’àmbit del disseny i de la publicitat.

El nostre propòsit és capturar moments autèntics i representatius de la vida escolar dels alumnes, mostrant l’alegria, el treball en equip, l’aprenentatge i també els conflictes que es donen en una escola, com per exemple el “bullyng”.

La data prevista per la realització del reportatge serà dissabte 17 de juny a la tarda o bé diumenge 18 al matí. S’acabarà de decidir segons la disponibilitat dels alumnes seleccionats.

Quin serà el rol dels alumnes/as que participaran?

Es pot participar de dues maneres:

Protagonista: En algunes de les fotografies apareixerà de manera clara i reconeixible i en altres de manera secundària.

Extra: Sempre apareixerà en segon terme, desenfocat o d’esquenes i no serà reconeixible. Aquest rol està pensat pels alumnes que no vulguin ser reconeixibles però que vulguin participar en aquesta experiència amb els seus companys i companyes.

Qui realitzarà el reportatge?

El reportatge el portarà a terme l’empresa Kamaleeon i és un projecte independent de l’escola, la qual només cedeix les instal·lacions perquè es pugui dur a terme.

Com se seleccionaran els models per al reportatge?

Totes les persones interessades hauran d’accedir a un petit formulari que hauran d’emplenar juntament amb els tutors legals. Podreu accedir a aquest formulari un cop hàgiu llegit tota la informació (al final d’aquesta pàgina).

Les persones preseleccionades rebran un e-mail com a molt tard el 12 de juny. Llavors ja us indicarem quins són els següents passos.

Teniu temps fins al dia 9 de juny per emplenar el formulari, tot i que recomanem fer-ho com més aviat millor.

Hi ha requisits específics per als models (edat, aparença, etc.)?

Busquem alumnes/as que tinguin una edat entre 10 i 16 anys.

Pel que fa a la roba, ja es donaran indicacions concretes, però serà vestuari normal d’estiu com el que portarien un dia qualsevol.

Quin tipus d’imatges es prendran durant el reportatge?

Les imatges representaran situacions habituals dels alumnes a l’escola, ja siguin activitats dins de classe, situacions de conflictes socials, mètodes d’aprenentatge, interacció amb el professor/a, etc.

Totes les fotos seran publicades en un enllaç privat perquè els participants les puguin veure i descarregar. No es publicaran en cap plataforma de stock fins que tots els participants les hagin vist.

Quina serà la durada aproximada del reportatge i quant de temps hauran de dedicar els/les models?

La durada del reportatge pels alumnes serà entre 1 i 2 hores. Ja es comunicarà a cada persona de manera privada i individual.

Com es gestionarà la privadesa dels models i les imatges preses?

Un tutor legal de l’alumne/a que participa com a model (protagonista o extra) haurà de signar un document de cessió de drets d’imatge específic per fotografia de stock. Cal destacar que la cessió dels drets d’imatge no té una durada concreta.

Hi haurà alguna compensació pels models seleccionats?

Sí, els alumnes que hagin triat el rol de protagonista tindran un regal fotogràfic, que consisteix en un mini reportatge personal o en família. A part d’això, s’entregaran totes les fotografies en format digital en alta resolució.

Quines mesures es prendran per garantir la seguretat i el benestar dels alumnes durant el reportatge?

Cada alumne/a haurà de venir acompanyat/da del seu tutor legal i haurà de ser-hi present en tot moment.

Com poden posar-se en contacte els pares o tutors legals si tenen alguna pregunta o inquietud addicional?

Podeu fer-nos arribar els vostres dubtes a través del nostre formulari de contacte. Si us plau, no us poseu en contacte amb l’escola per resoldre els dubtes.