La fotografia és un art que requereix habilitats i coneixements tècnics per poder capturar imatges de qualitat. Un dels aspectes oblidats més importants a tenir en compte és la manera com se sosté la càmera amb les mans.

En primer lloc, és fonamental triar una càmera que tingui una bona ergonomia i que s’adapti còmodament a les nostres mans. Moltes càmeres professionals tenen empunyadures dissenyades per ser sostingudes en posició horitzontal, i fins i tot algunes tenen l’opció d’afegir una empunyadura vertical per a més comoditat.

Un dels errors més comuns que es cometen en agafar la càmera és subjectar-la amb una sola mà. Això pot causar moviments bruscos i dificultar l’enfocament, cosa que alhora pot donar lloc a imatges borroses (mogudes). És important col·locar les mans de manera correcta quan agafes la càmera, han d’estar a prop del cos per evitar moviments excessius i han de subjectar la càmera amb fermesa, però sense aplicar gaire pressió, cosa que podria provocar vibracions no desitjades.

Agafar la càmera amb una sola ma pot comportar moviments bruscos.

S’han d’utilitzar correctament les empunyadures.

La mà esquerra serveix per ajustar l’objectiu amb els dits.

La trepidació

Aquestes vibracions i moviments bruscos que poden causar que les nostres fotografies quedin mogudes, tenen el nom de “trepidació” que és un problema que pot afectar la qualitat de les imatges. La trepidació es produeix quan la càmera es mou durant el procés de captura, cosa que provoca imatges borroses (mogudes). Una manera d’evitar la trepidació és sostenir la càmera correctament. Per això, és important agafar-la amb les dues mans, col·locant-les a prop del cos i aplicant la pressió justa per mantenir-la estable.

Cursos presencials de fotografia

És important tenir en compte que aquest tipus de coneixement no se sol aprendre dels influencers o les xarxes socials. La millor manera d’aprendre a sostenir i manejar correctament la càmera és assistint a un curs presencial, on un professor expert ens pot ensenyar les tècniques adequades i corregir els nostres errors en temps real.

Si vols aprendre més consells sobre com evitar que les teves fotografies quedin mogudes, vols utilitzar la teva càmera en mode manual i treure-li el màxim profit, pots apuntar-te a uns dels nostres cursos presencials en grup o individual. Són cursos flexibles en horari i dissenyats per aprendre molt en poques hores.

Aquí tens més info sobre el nostre curs de fotografia.