La importància de la correcció de color en el vídeo

L’edició de vídeo és una tasca essencial en qualsevol projecte audiovisual. A més de l’edició de les imatges i el so, la correcció de color és un aspecte molt important que sovint marca la diferència entre un vídeo mediocre i un excepcional. En aquest article parlarem sobre l’edició de color en vídeo, i com pot millorar significativament la qualitat final de les nostres produccions.

La correcció de color és el procés d’ajustar els colors d’una imatge perquè es vegin més naturals i coherents. En l’edició de vídeo, això implica ajustar la brillantor, el contrast, la saturació, el balanç de blancs i altres paràmetres perquè la imatge tingui un aspecte més professional i coherents. La correcció de color es realitza mitjançant l’ús d’eines especialitzades en programari d’edició de vídeo, com Adobe Premiere Pro, Final Cut Pro, DaVinci Resolve, entre d’altres.

Una de les eines més utilitzades en l’edició de color són els LUTs, que són arxius d’ajust preestablerts que es poden aplicar a una imatge per canviar els seus colors de forma ràpida i eficient. Els LUTs s’utilitzen per simular diferents efectes de color, com una pel·lícula antiga o un estil de color específic, i per ajustar els colors de la imatge de forma precisa.

No obstant això, l’edició de color no és una tasca senzilla i no pot ser realitzada per qualsevol persona. Els dispositius tipus smartphone tenen una correcció de color automàtic que pot funcionar en la majoria de les situacions, però en un projecte professional, la correcció de color és realitzada per un editor de vídeo professional que té l’habilitat i el coneixement per ajustar els colors de forma manual i precisa. Aquest procés és particularment important quan es treballa amb diferents tipus de càmeres i formats de vídeo, ja que cada un pot tenir diferents necessitats de correcció de color.

La gravació logarítmica

És important destacar que la gravació logarítmica és una tècnica cada vegada més utilitzada en produccions audiovisuals professionals. Aquesta tècnica permet a les càmeres gravar en un format pla d’imatge, el que pot resultar poc agradable a simple vista, però que ofereix una gran flexibilitat a l’hora de realitzar la correcció de color posteriorment. Gràcies a la gravació logarítmica, es poden aconseguir resultats molt més precisos i detallats en la correcció de color, permetent ajustar amb major precisió els tons, les ombres i les llums de la imatge.

És important destacar que la correcció de color és una tasca essencial en la producció de vídeo. És per això que és fonamental valorar la feina dels professionals, que dediquen el seu temps i esforç per ajustar cada detall per obtenir el resultat desitjat.

A més, perquè puguis apreciar els resultats d’aquest procés, hem preparat un petit vídeo en el qual es mostra una comparació de “l’abans” i el “després” d’una gravació logarítmica i la seva edició. En ell podràs comprovar com la correcció de color millora dràsticament la qualitat de la imatge.